O Profesoru

Foto pedagog 1Dalibor Cikojević, nakon završetka studija na Hochschule für Musik und darstellende Kunst (koncertni smjer, klasa Alexander Jenner), započeo je pedagoški rad kao nastavnik na glazbenoj školi Edlitz-Grimmenstein u Austriji. Usporedno s prvim pedagoškim iskustvima završio je prvi stupanj studija Instrumentalne pedagogije (IGP) u klasi Carmen Graf-Adnet. Nakon toga bio je predavač (Lehrbeauftragter) na Universität für Musik u Beču na institutu Anton Bruckner, a potom se vratio u Hrvatsku gdje je počeo raditi kao docent na klavirskom odsjeku Muzičke akademije u Zagrebu. Od 2007. – 2013.  godine izvanredni je profesor i prodekan za međunarodnu suradnju. Od 2013. uz obaveze redovnog profesora obnaša i funkciju dekana Muzičke akademije.

U njegovoj klasi diplomiralo je deset studenata od kojih su mnogi dobitnici nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Uređivao je notna izdanja Papandopulovih Osam studija i Deset impresija, Phantasie concertante Dore Pejačević te Klavirskog koncerta Božidara Kunca, sve u izdanju Muzičkog informativnog centra. Član je ocjenjivačkih sudova državnih i međunarodnih pijanističkih natjecanja i već niz godina održava ljetni seminar u Međunarodnoj ljetnoj glazbenoj školi u Pučišćima na otoku Braču.

Prigodom 200. obljetnice rođenja Frédérica Chopina osmislio je i ostvario projekt pod nazivom „24 sata Chopina“ u kojem su brojni glazbenici – 130 pijanista i drugih glazbenika iz osnovnih i srednjih glazbenih škola Hrvatske te bivši i sadašnji studenti i profesori Muzičke akademije – cijeli dan i noć svirali Chopinovu glazbu u Hrvatskom glazbenom zavodu te na jedinstven način obilježili ovu veliku obljetnicu. Tim povodom dobio je visoko odlikovanje Republike Poljske “Zaslužan za poljsku kulturu”.