O Pijanistu

Foto pijanist 3Ime pijanista Dalibora Cikojevića neizostavno se veže uz ime Borisa Papandopula, hrvatskog skladatelja čija su djela predstavljala okosnicu njegova umjetničkog djelovanja u proteklom desetljeću.
Nakon nastupa s kvartetom Sebastian, snimljen je nosač zvuka na kojem se nalazi Papandopulov Sekstet za gudački kvartet, kontrabas i klavir, a recital s njegovim antologijskim Klavirskim skladbama izveden na Dubrovačkim edit essay online sigmaessays.com ljetnim igrama i Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu donio mu je prestižnu strukovnu nagradu „Milka Trnina“.
Uslijedila je koncertna turneja sa Zagrebačkom filharmonijom pod ravnanjem Pavla Dešpalja na kojoj je Dalibor Cikojević interpretirao Papandopulov Treći koncert za klavir i orkestar. Ta skladba snimljena je na nosaču zvuka koji je dobio Diskografsku nagradu Porin za najbolji album klasične glazbe 2008. godine.

Dalibor Cikojević predstavio je Papandopulovu glazbu diljem Hrvatske te u nekoliko europskih gradova, a posebno valja istaknuti nastup u bečkom Musikvereinu.

Osim Papandopulove glazbe, izveo je i važna djela hrvatskih skladatelja poput Božidara Kunca (Klavirski koncert u h molu op. 22, Klavirski kvartet u d molu i album za mlade Mlado lišće) te Passacagliu i fugu za klavir i gudače Pavla Dešpalja.

Godine 2010. dobio je nagradu „Franjo Dugan“ za najbolji recital održan u sklopu koncerata u Salonu Očić te imao nekoliko nastupa s Orkestrom HNK Split pod ravnanjem Harija Zlodre i sa Zagrebačkom filharmonijom pod ravnanjem Pavla Dešpalja na kojima je in memoriam Branka Sepčića izveo Gershwinovu Rhapsody in blue.

Najnoviji nosač zvuka objavljen mu je kao do my accounting homework glazbeni predložak uz njegov roman Virtuozi, muze i striptiz, a na njemu se nalaze djela Beethovena, Liszta i Papandopula.